Genom att använda sig av olika typer av tryck på kläder och andra varor kan man förmedla budskap, omvandla ett plagg från tråkigt till intressant eller marknadsföra en tjänst eller produkt som man säljer. Tryck är också ett sätt att göra något mer personligt med ord, bilder eller både och. Idag är det enkelt att beställa varor med tryck hos oss med några enkla klick och vi hjälper gärna till med idéer och förslag. Huvudsaken är att du skall få precis det som gör dig nöjd och det finns alltid massor med alternativ.

Säg vem du är

Vare sig du är en egen företagare eller helt enkelt en privatperson med ett budskap så kan man välja att visa vem man är genom att ha på sig olika plagg med valda tryck. Detta är något som tonåringar har snappat upp sedan länge; vem kan inte urskilja en hårdrockare från mängden genom de tryckta t-shirts denne har på sig? Ord tryckta på en väska är nästan omöjliga att missa och det är ingen slump att sponsorer väljer att trycka sina logos på fotbollslags kläder. Dessutom är det lätt att urskilja vilka lag supportrarna håller på enbart tack vare deras tryckta halsdukar!

Det tryck du väljer beror helt på dig själv; vill du visa framfötterna rejält med en stor, skrikig logga som vrålar “HÄR ÄR JAG” eller föredrar du en diskret liten symbol på pikétröjan? Här är det varken frågan om rätt eller fel och du kan ha precis lika roliga som att spela spel som när  du väljer ditt tryck på tröjan.

Vilka varor passar bäst?

Eftersom man nuförtiden kan trycka både ord och bild på i princip vad som helst så är det aldrig fel att blanda lite på dem. Det kan ha med en själv att göra, till exempel om man har en ny produkt eller tjänst att marknadsföra, eller i vilket sammanhang man vill visa sina tryck. På en stor mässa med mycket folk kan det vara bra att välja tryck som syns på håll men också bilder på varor som potentiella kunder kan ta med sig, som till exempel pennor eller karameller. Vill man däremot visa sitt namn på personalens kläder om man har en bar eller ett café kan enklare, stilfulla plagg med rena och enkla logos vara mer passande.

Kul presenter

Ge bort olika varor med tryck till dina nära och kära. Du behöver inte vara egen företagare – det går också alldeles utmärkt att beställa enskilda exemplar med ett pinsamt barndomsfoto till den nyblivne studenten eller en familjebild till alla släktingar i julklapp. Barn tycker också att det är jättekul med tryck och man kan ge dem kläder med bilder av deras favorithjältar eller leksaker.

Humor går ofta hem i de flesta sammanhang och om du vill marknadsföra dig själv genom tryck bör du inte vara rädd för att driva lite med dig själv. En finurligt citat från en berömd historisk person eller en kul bild på dig själv kan göra det tryckta föremålet både uppskattat och minnesvärt. Du kanske har en skojjig bild på din hund eller katt som kan passa? Som sagt, allt går att trycka och det är just det som gör detta så effektivt och personligt. Överraska din bästa vän eller dina klienter med ett par strumpor med ett personligt meddelande eller stoltsera med en väska med text på din favoritsång på. Ingenting är omöjligt!