Kläder har så många olika stilar och användningsområden att det går att variera i det oändliga och därför är det kul att experimentera med dem. Förutom att vara praktiska eller snygga är de också viktiga för det egna humöret. De flesta tycker om att känna sig fina och ofta räcker det med en snygg accessoar för att piffa upp stilen även i den tråkigaste vardag.

Till fest är det alltid kul att klä upp sig och även här finns det flera vägar att gå. Du kan gå “all out” med ett snyggt fodral och massor med bling bling, eller köra en mer klassisk, ren stil med en enkel, svart klänning eller kostym. Huvudsaken är att du känner dig bekväm i det du har på dig, både vad gäller material och klädesplaggets utformning.

Från vardagsfin till festpiffig

Om du känner att du inte vill lägga pengar på klädesplagg som endast kan bäras till fest kan du satsa på kläder som fungerar både till vardag och fest. Välj neutrala färger som svart eller en lugn blå ton i linjer som är smickrande för figuren samtidigt som plaggen är sydda i sköna material. Skaffa sedan ett antal accessoarer som omedelbart “lyfter” outfiten till kvällen, exempelvis en glitrande sjal eller ett halsband. Fixa till frisyren, sätt på lite läppstift och vips är du redo för party.

Ett annat alternativ är att skaffa några mindre festplagg som exempelvis en sidenblus eller en T-shirt med strass som du kan ersätta vardagströjan med. Allt du behöver är ett par neutrala byxor och genom att byta ut topparna kan du gå direkt från kontoret till festen. Även skorna spelar roll och ett par högklackade kreationer ger ett helt annat intryck till jeans än vad ett par cowboyboots gör. Det är upp till dig vad du tycker känns rätt och oavsett om du ska på party eller inte kom ihåg att det är kul med lite glam i vardagen också!